A murit Ion Ghițulescu, una dintre legendele radioului românesc. Avea venerabila vârstă de 91 de ani

Radioul românesc este în doliu. A mai pierdut o legendă, după ce Ion Ghițulescu s-a stins la vârsta de 91 de ani. El a fost inventatorul emisiunii radiofonice „Fotbal, minut cu minut” și a scris istorie în radioul românesc și a format mai mulți oameni în acest domeniu.

Ion Ghițulescu a plecat dintre noi

Ion Ghițulescu, unul dintre cei mai buni oameni de radio, care a scris istorie în acest domeniu și a pus bazele unora dintre cele mai interesante și de succes programe și emisiuni. Informația că marele om de radio a murit a fost confirmată de site-ul Radio Reșița, care a transmis un mesaj emoționant după moartea renumitul comentator sportiv de la „Fotbal minut cu minut”.

Și prezentatorul TV Dan Negru a transmis un mesaj emoționant, prin care a confirmat nefericitul eveniment. El a vorbit despre performanțele acestuia și despre meritele pe care le are pentru acest domeniu important.

„Aflu de la colegii mei din radio ca a murit Ion Ghițulescu. Știu, mulți nu-l cunosc. Performanțele lui in radio sunt uriașe. L-am întâlnit in anii ’90 când lucram la Radio Vacanța. Era unul din fondatorii radioului”, a scris Dan Negru.

În anul 1951, Ion Ghițulesc a lucrat ca reporter la secția de sport a Radiodifuziunii Române, urmând ca patru ani mai târziu să comenteze primul meci din carieră, CCA Steaua – Energia Petroșani, scor 1-1.

De asemenea, în perioada 1960-1989, Ion Ghițulescu a fost șef al Secției Sport și Informații a radioului public. Mai mult, între anii 1965 și 1989, Ion Ghițulescu a ocupat și funcția importantă de vicepreședinte al Asociației Presei Sportive din România, care i-a adus o mulțime de avantaje.

El a pus și bazele emisiunii „Fotbal Minut cu Minut” în anul 1965, la propunerea lui George Ionescu, șeful Radio-televiziunii. Inițial, emisiunea purta numele „Cu microfonul printre sportivi” și transmitea în direct mai multe sporturi. Fotbal minut cu minut” era numele emisiunii de miercuri, când se transmiteau meciuri din Cupa României, pe durata a 120 de minute.

Ultima transmisie sportivă în direct a avut loc în anul 2002 și a vizat meciul Gloria Bistrița – FCM Brașov. De atunci, nu a mai apărut în nicio transmisiune de acest gen.

Ion Ghițulescu a fost distins, în anul 2003, cu „Ordinul naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler”, ca stimă pentru întreaga sa carieră, de către președintele Ion Iliescu.