A făcut o casă de doar 8 metri, dar stai să vezi interiorul. Toți îl admiră

Luke Thill, în vârstă de 13 ani, a strâns 1.500 de dolari și a petrecut aproape un an construind o casă mică în curtea din spate a casei familiei sale din Dubuque, Iowa.

Luke strâns banii tunzân d peluze și ajutând vecinii și prietenii pentru a-și construi o casă mică de 89 de metri pătrați.

“Mă uitam pe YouTube și am dat peste o idee de casă mică, iar apoi asta s-a transformat într-o spirală în a mă uita la aproape toate videoclipurile de pe YouTube care există, așa se pare”, a declarat Luke pentru ABC News.

“Am devenit obsedat de ele și am decis să-mi construiesc propria casă”.

Părinții lui Luke, Greg și Angie Thill, au văzut că fiul lor avea o misiune și i-au dat undă verde să construiască o casă pe proprietatea de patru acri a familiei.

“Am spus: “Dacă ești atât de serios, trebuie să stabilim niște reguli de bază””, a declarat Greg Thill pentru ABC News. “I-am spus că trebuie să aibă responsabilitatea financiară a acesteia, să strângă banii, să aleagă materialele și să se încadreze în buget.”

Luke a început construcția casei în iunie 2016. El a primit ajutor de la tatăl său la construcția casei, iar mama sa a ajutat la amenajarea interiorului.

Casa are doar 8 metri pătrați
Sora și fratele geamăn ai lui Luke au ajutat, de asemenea, iar el a învățat cum să facă troc de servicii cu prietenii și familia care au donat materiale recuperate și propriile abilități.

“Am un vecin care este electrician profesionist, așa că i-am curățat garajul și el m-a învățat cum să conectez casa”, a spus Luke. “Iar la Cercetași cunoșteam un tip care se ocupa de covoare și am cosit la blocurile lui de apartamente, iar el m-a ajutat să instalez covorul.”

În interiorul micuței case se află un televizor, o zonă de relaxare, un mini-frigider și o masă de sufragerie rabatabilă. Luke spune că prietenii săi consideră că locuința este “cool” și se opresc adesea pe acolo pentru a petrece timpul.

“Este un copil foarte determinat pentru vârsta lui”, a spus tatăl lui Luke. “Au fost momente în care proiectul s-a împotmolit și a trebuit să câștige mai mulți bani pentru faza următoare. El nu a renunțat și a continuat să lucreze la el”.

Luke a fost invitat să vorbească la o conferință despre casele minuscule, luna aceasta, în Iowa. El a documentat, de asemenea, procesul de construcție pe YouTube, unde speră să inspire și alți copii să nu-și lase vârsta să le oprească visele.

“Nu am putut găsi pe nimeni mai tânăr de 14 ani”, a spus Luke despre momentul în care a urmărit pentru prima dată videoclipuri despre construcția de case mici. “M-am gândit că dacă nu există nimeni, aș putea să o fac și eu, așa că am început să documentez întregul proces și să îl pun pe YouTube.”

El a continuat: “Acum, o mulțime de copii mi-au trimis mesaje și mi-au arătat poze cu casele lor mici pe care le construiesc și sunt chiar mai tineri decât mine.”

Următorul proiect al lui Luke este să-l ajute pe fratele său, Cole, să construiască o rulotă cu roți. Apoi intenționează să se întoarcă acolo unde a început și să construiască o altă casă.

“În câțiva ani vreau să construiesc o casă mai mare și să stau în ea cu normă întreagă”, a spus el