5 fructe și legume care păstrează sănătatea ficatului

Ficatul este unul dintre cele mai importante organe și are rolul de a elimina toxinele din organism. Tocmai de aceea, este extrem de important ca oamenii să consume alimente benefice pentru ficat.

O alimentație bazată doar pe produse procesate și bogate în grăsimi și în substanțe toxice poate dăuna grav sănătății ficatului. Există alimente care ajută la întreținerea unui ficat sănătos care își îndeplinește rolul atât de important.

Legume care păstrează sănătatea ficatului
Sfecla

Sucul de sfeclă ajută la menținerea unui ficat sănătos datorită conținutului de nitrați și antioxidanți. În plus, reduce daunele cauzate de inflamații și ajută funcțiile hepatice și cardiace.

Poate crește valorile enzimelor hepatice, datorită conținutului de flavonoide care stimulează activitatea ficatului.

Morcovul

Datorită conținutului de flavonoide și betacarosen, morcovul este un aliat al sănătății ficatului, susținând funcționarea acestuia.

Legumele cu frunze verzi

Spanacul, cicoarea și varza Kale sunt legume care luptă împotriva afecțiunilor hepatice, stimulând eliminarea toxinelor. În plus, neutralizează metalele grele, substanțele chimice și pesticidele.

Legumele crucifere

Varza de Bruxelles și broccoli sunt legume bogate în fibre, dar și în compuși benefici, crescând nivelurile de enzime hepatice cu rol în detoxifiere. În plus, aceste legume reduc stresul oxidativ și pot împiedica apariția insuficienței hepatice.