Vladimir Putin ar putea fi „asasinat de propria fiică”, a susținut un expert, în timp ce președintele rus continuă să ducă războiul cu Ucraina.

În opinia sa, doar o femeie l-ar putea asasina şi nu degeaba este „paranoic” în legătură cu o potențială tentativă de crimă, a declarat expertul rus de la Chatham House Nikolai Petrov.

Președintele rus Vladimir Putin continuă să fie vizat de sancțiuni după ce a ordonat forțelor sale să invadeze Ucraina.

Astăzi, premierul Boris Johnson a declarat că aliații occidentali vor crește presiunea economică asupra Rusiei, inclusiv restricțiile asupra rezervelor de aur ale Moscovei.

Trebuie să facem mai mult din punct de vedere economic. Putem face mai mult pentru a-l împiedica să-și folosească

rezervele de aur, de exemplu, pe lângă rezervele sale de numerar. Cu cât aplicăm mai multă presiune acum, în special

despre lucruri precum aurul, că cred că cu atât putem scurta durata războiului, a declarat premierul britanic.

Putin este supus unor presiuni pe plan intern
Săptămâna aceasta, un consilier al lui Putin, Anatoly Ciubais, a renunțat la postul său și a fugit din țară în semn de

protest față de invazia în curs a Ucrainei. Tulburările tot mai mari în Rusia a stârnit speculații că ar putea exista o încercare de a-l înlătura pe Putin de la putere.

Vorbind pentru news.com.au săptămâna aceasta, expertul rus de la Chatham House Nikolai Petrov a afirmat surprinzător că un membru al propriei familii a lui Putin ar fi printre cei mai probabili candidați să încerce să-l asasineze pe președintele rus.

Este pentru prima dată în Rusia lui Putin când au loc atât de multe proteste individuale și colective împotriva acțiunilor Kremlinului. Dar sprijinul public pentru aventura militară a Kremlinului, care este departe de a fi necondiționat chiar și acum, va scădea rapid și constant pe măsură ce prețul ridicat devine evident, o povară pentru cetățenii ruşi, cât și pentru stat.

„Posibilitatea de a fi asasinat este în creștere”
Cu privire la o potențială tentativă de asasinat, el a adăugat că dacă ar fi cineva care să-l omoare, ar fi o femeie din viața lui Putin.

Cred că există o tentativă de asasinat, şi aceasta ar putea veni de la o femeie. Poate un membru al familiei sale, amanta lui, fiica lui, fosta lui soție – cineva care îl cunoaște și s-ar putea apropia de el.

Fostul oficial al Consiliului de Securitate Națională al SUA și expertă proeminentă în Rusia, Fiona Hill, a declarat recent pentru NBC News că Putin este „paranoic” în legătură cu o potențială tentativă de asasinat, potrivit celor relatate de Express.