Mămăliga rămâne în continuare un preparat iubit de români.

Aceasta este o completare perfectă pentru preparatele din carne de porc făcute sub formă de friptură, lângă care mai putem adăuga niște brânză rasă și câteva murături delicioase.

Mămăliga este un preparat care se face și ușor și repede. Un alt avantaj este acela că nu este caloric, ci din contra foarte bun pentru sănătate întrucât aceasta se face din mălai.

Dacă vrei să obții o mămăligă mai tare, atunci când pui o cană cu mălai, adaugă 4 căni cu apă, iar dacă o vrei mai moale,

pune doar 2 căni cu apă. Ca să fii sigur că respecți cantitățile te poți ghida după următoarea rețetă.

Ingrediente:

500 de mililitri de apă

180 de grame de mălai de porumb

1 linguriță cu sare, opțional

Mod de preparare:
Pune întreaga cantitate de apă într-o cratiță sau și mai bine, dacă ai, într-un ceaun și las-o să dea în clocot. Dacă te grăbești poți da focul aragazului la maximum pentru a facilita procesul de fierbere a apei.

Dacă vrei, pune și lingurița de sare la început.

După ce apa începe să fiarbă adaugă mălaiul în ploaie și amestecă foarte energic pe tot parcursul procesului de gătire al mămăligii ca să eviți cocoloașele.

Când termini tot mălaiul nu uita să dai focul de această dată pe minim. Amestecă în mămăligă în continuare. Dacă vrei, poți folosi o lingură de lemn pentru a-ți ușura munca.

Ca să te asiguri că nu oprești aragazul înainte de gătirea mămăligii o poți gusta, dar de asemena, poți să urmărești când marginile ei se adună spre centru, pentru că și acesta este un semn că mămăliga este gata de servire.

După ce te asiguri că s-a gătit, răstoarn-o, cu grijă să nu te arzi, pe o farfurie plată sau pe o suprafață de lemn, așa cum făceau înainte bunicile noastre.

În cazul în care vrei o mămăligă mai cremoasă poți adauga o cană cu lapte atunci când amesteci mălaiul.