3.000 de romani vor muri pana duminică –

Octavian Jurma a făcut noi declarații. Medicul a anunțat că în realitate se îmbolnăvesc săptămânal jumătate de milion de români.

Susține de altfel că în următoarele două săptămâni vom avea un milion de infecţii şi 10.000 de decese.

Medicul Octavian Jurma anunță o situație extrem de critică în România. El reclamă că „guvernul luptă cu disperare să reducă numărul de teste în speranţa că vor putea anunţa un triumfal platou în stratosfera valului 4-Delta”.

Epidemiologul explică că „în realitate acum să îmbolnăvesc săptămânal jumătate de milion de români”. Jurma prognozează că în următoarele două săptămâni se vor mai îmbolnăvi de COVID un milion de români şi doar 200.000 dintre aceştia vor fi diagnosticaţi oficial, iar numărul românilor ucişi de COVID va fi, în aceeaşi perioadă, de 10.000,

dintre care doar jumătate vor fi depistate drept decese asociate infecţiei cu SARS-CoV-2.

Ce a anunțat epidemiologul Octavian Jurma
Specialistul face predicții sumbre după ce a privit evoluția pandemiei COVID-19 în țară. „Săptămâna trecută am depăşit pragul de 100,000 de cazuri noi pe săptămână. Acumulăm acum mai multe cazuri într-o săptămână decât într-o lună în toată luna octombrie 2020 din valul 2, sau în luna aprilie din valul 3-Alpha. La o rată de detecţie de 1:5, în realitate acum să îmbolnăvesc săptămânal jumătate de milion de români (500,000).

Tot săptămâna trecută am înregistrat 2,361 de morţi. În ultimele 14 zile aproape 5,000 de români au fost ucişi de COVID-19. Vom continua la acest nivel stratosferic încă cel puţin 2 săptămâni. 1 milion de români se vor mai îmbolnăvi în următoarele 2 săptămâni dintre care vom depista doar 200 de mii. 10,000 de români vor fi ucişi de COVID-19 în următoarele 2 săptămâni dintre care vom depista doar 5 mii Nu va arăt aceste cifre că va îngrozesc, ci că să vă trezesc”, a scris medicul pe pagina sa de Facebook.