Mii de oameni au fost nevoiți să fugă din calea flăcărilor în Grecia, după ce incendiile de vegetație au continuat în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Grecia se confruntă cu un adevărat infern! Mii de oameni au fugit din cauza incendiilor

Incendiile de vegetație din Grecia au continuat în noaptea de vineri spre sâmbătă, la marginea capitalei, pe insula Evia și în alte zone ale țării, conform informațiilor transmise de apnews.com

Potrivit sursei menționat, cel puțin o persoană a murit, alte 20 au fost rănite, iar mii de oameni au fost nevoiți să fugă din calea flăcărilor devastatoare.

Pompierii au luptat cu 154 de incendii
Astfel, pompierii au luptat cu 154 de incendii săptămâna aceasta, iar 64 dintre ele erau încă active în noaptea de vineri spre sâmbătă. În acest context, mii de localnici și turiști au fost evacuați din diferite zone ale țării. Amintim că mai multe poze cu incendiile respective pot fi vizualizate la finalul articolului.

Feriboturile au transportat 1.153 de persoane care au fugit dintr-un sat și de pe plajele insulei Evia, după ce flăcările care ard de trei zile au eliminat posibilitatea de a utiliza orice alt mijloc de evacuare.

Este o catastrofă biblică
De asemenea, un alt incendiu major arde în continuare în sudul Peloponezului. Viceprimarul Eleni Drakoulakou, din Anatolikí Máni, o municipalitate din regiune, a declarat că 70% din zonă a fost distrusă.

„Este o catastrofă biblică. Vorbim despre trei sferturi din municipalitate”, a spus Drakoulakou, explicând că trei sferturi din municipalitate a fost distrusă și cerând guvernului să trimită aeronave pentru stingerea incendiilor.

Totuși, numeroasele incendii au întins la maxim resursele forțelor elene. Atena a cerut ajutor UE, iar mai multe țări au răspuns deja. Pompieri din Franța, Ucraina, Cipru, Croația, Suedia, România, Elveția și Israel au ajuns deja sau urmau să ajungă sâmbătă în Grecia.

Totodată, o pagină de Twitter asociată cu grupul de hackeri Anonymous a postat mai multe poze cu incendiile devastatoare.